2015. június 21., vasárnap

Jó éjt!

Mára ennyi, s a hétnek is. Részemről. Én lefekszem, a Skorpió pedig ébred délkeleten :)
Hiába, na, a csillagokat is imádom, nem csak a felhőket ;)

Megvagy vazze!


Gondolom láttál már nem egy olyan képet, mikor a repülő keresztül húzza a Holdat egy kondenzcsíkkal. Na, elárulom, hogy azon képek némelyike úgy készül, hogy egy böhöm, roppant jó minőségű objektívvel előbb a Hold majd a repülő kerül lencsevégre.
Később ezt a két képet egy programban szépen egymásra illesztik. De ez csak a kis hányada...

Mivel nekem nincs Hubble tudású teleobjektívem, így én vártam. Cirka négy évet, mire az sikerült, amit kigondoltam, meg egy tényleg fényképezőgép került a kezemben.
Nem profi, nem borotvaéles, de sikerült...

Gomolyfelhők


Szerintem már kezdek az agyadnak rohanni a felhős képeimmel.
”Nyugodjál meg, attól megnyugszol.” Szólt a bölcs egyszer a Facebook-on, de milyen igaza van. Szóval gőz ki, lesznek még ilyen képek dögivel ;)
 Jó, rendben, lásd milyen emberbarát vagyok, nem hagylak agyvérzést kapni. Opuntia virág.
Felhős időben is nyílnak. Na, rendben, közepesen felhős, mert ugye napfény nélkül nincs semmi, még D vitamin sem. Szóval menjél csak ki szépen a napra.
Áhh, nem nyitok új bejegyzést. Hozom a napnyugta utána fotókat inkább ;)
A távoli hegység elég érdekes dolgokat tud művelni a még megmaradt felhőzettel.
 Én meg a négy képből tudok érdekes dolgokat :D Jó, annyira nem az, csak egy panoráma

Bringával egy erődben


A cím valótlan, mert gyalog voltam, de mivel megépült egy kerékpárút az erőd egyes részein, így  már két keréken (vagy egy) is lehet közlekedni. Személy szerint keveslem az út hosszát, mert gyalog sem egy eget rengető idő bejárni...
Jól látod, itt a lámpa van fókuszban. Nem véletlen ;) Közelebbről megnéztem a lámpaoszlopot (mivel el kell, hogy menj mellette), bizony, volt rajta fehér, piros, kék, de még chihuahua-rózsaszín is.
Páran belekóstoltak az ötvözetbe szerintem, annak ellenére, hogy világít. A tetején :D
Nem kell megijedni, nincs belőlük olyan sok. Összesen néggyel találkoztam a pár száz méteren. Ez viszont (hála égnek) sértetlen volt. Tanúbizonyságot téve arról, hogy ezt jó helyre tették :P
Eggyel több ok, miért jó gyalogolni egy ilyen területen. Vagy letámasztani és lehegeszteni a bringát egy helyre és bejárni az erőd gyomrát, hátát. Ahonnan ezt a fotót készítettem, mazsoláknak nem javallott felkerekezni, aki meg veterán a drótszamáron, tuti járt már ilyen terepen.
Ide pedig csakis gyalogszerrel közelíts, mert a fal mellett egy árok húzódik, jócskán túl a méteres mélységen és ha a fék nem fog, garantáltan elveszel a bicóval együtt. Max meghallják a nyekkenésed, de kitartóan visíts, nehogy elmenjenek melletted és törött kézzel kelljen felkapaszkodnod. ;)
Amin megakadt a szemem. Gesztenye. Közelben sincs gesztenyefa, s az is biztos, hogy nem a mókusok hordták ide ilyen katonás rendbe letéve. Lehet valaki megunta, hogy szúrja a tenyerét. Jobb esetben nem zsebben vitte.

Találd fel magad


Néha vagy általában, de leginkább elég gyakran vagy szinte mindig, mikor én ráérek - 3 szökő évente kétszer - mindenki más roppant elfoglalt (tud lenni éppen). Fúú, ez de cinikus mondat lett, mi? :D
Valahogy el kell kezdeni, hogy bele tudjak folyni mondandóba, na.
Szóval ha éppen időm engedi és nem csak pár percre lépek ki a mókuskerékből, összepakolom ami kell, gép nyakba és kikapcs.
Így volt ez tegnap is, hirtelen jött lehetőség akadt délután: Van szabadidőm!
Áthidalás a lehetőségben, akadt ki bevigyen a szomszéd városba és kidobjon a komáromi Rüdiger tó partján. Királyság.
Az első, ami ugye feltűnik az embernek, hogy jóval hűvösebb van a parton, plusz még a szél is leszedi az arcod nagy hányadát. De ez nem szegte kedvét a horgászoknak, nagymamáknak unokával, pároknak egy sétálástól... Nekem meg ”kötelezően” ki kellett használnom a majdnem másfél órámat ;)

Áll egy böhöm betonépítmény Komárom déli sarkában. Fotón talán annyira nem sikerült visszaadni a látványt, mint élőben, de megosztom veled...
A tónak északi partjáról szemlélve, közel a napnyugta szintjéhez ez a monstrum gyönyörű tud lenni. Ahhoz képest, hogy henger alakja és teletűzdelt teteje sokaknak ”Ez olyan nem a városhoz illő” förmedvény. Nemtom, nekem sirály a látvány és az egész nem kacsa :D
Vagyis de. Mármint a parton és a vízben vannak kacsák is. Meg halak, ők viszont kizárólag vízben. Vagy a szákban. Ezért nem is fotóztam kopoltyúst, a horgász meg nem volt hajlandó megmutatni.
A halat. Na, ebbe kár volt belekezdeni, de azzal talán kimentem magam, hogy már minden halvadász pakolt össze és indultak haza zsákmányukkal.
Valaki viszont eleresztett néhány galambot :D
Hjajj, s még mielőtt azt hiszed ennyi volt a tó, hát nem. Van egy másik része is, ez már valamivel kisebb vagy csak annak látszik a közepén elterülő nádsziget miatt...
De erről csak egy kép, mert hazafelé már buszhoz voltam kötve.
Mármint nem utána vagy rá, hanem időre kellett ott lenni a váróban...