2015. június 8., hétfő

A kutya egy meleg délután


Melóból hazatérve, lógó nyelvvel dobod le magadról a munkás göncöd, nagy elhatározással: Most pedig zuhany, de azonnal!
 Aha. Csak gondolod, mert nem tudod megállni, hogy kézbe ne vedd a fotógépet, feltedd a Canon 28-105 objektívet és sétálj egyet a kertben. Hja, igen, teszem közzé, hogy a kert az kezdődik a virágossal, s valahol Kerek-határ országának egyik sarkában ér véget a veteményessel. Tehát a virágoskertben jársz, feletted a közel 45 éves diófa irdatlan lombozata nyújt árnyékot. Deeejóóó... Volna, ha a levegő nem vibrálna a hőségtől (31° C volt éppen, délután fél ötkor). Nézelődsz, elvagy magadnak, majd eszedbe jut a liliom: Hova a francba ültettem én azt s nyílik egyáltalán?

Cöhh, még szép! Mikor megpillantod, azt se tudod hogyan fogj hozzá a fotózáshoz, mert éppen egy Nappali pávaszem lepke landolt rajta. Hohóó, megvagy teee! Fókusz, záridő, izé mellé bigyó, KLIKK! Hehh? Hol a lepke? El van repülve kérlek szépen, mert képes volt kijátszani az 1/200 s expozíciós időt.
Maradt a virág, lepke majd ha akar, ott marad pár pillanattal tovább...
Pinterest: https://www.pinterest.com/pin/328833210269825044/
Facebook: Klikk a szövegre
1/200s; f5; 105mm; ISO 200


Na, ezen ”felbuzdulva” visszatérsz a nagy elhatározáshoz. Most akkor zuhany. Deee, ahogy a terasz felé haladsz, meglátod hű társad, amint bágyadtan pislog. Melege van. Túl melege és szerintem már elege is ebben a nyári időben és a nagy kabátban. Könnyű célpont szegény, mozdulni sincs kedve, de még csak ereje sem. Pislog és pislog, nagyokat sóhajt, felnéz közben: Jé, megmozdult egy levél. Lengedez némi szellő...
Pinterest: https://www.pinterest.com/pin/328833210269825227/
Facebook: Klikk a szövegre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése